Start

Welkom op mijn blog.

Ik ben Sofie Longerstay en ben sinds 2009 actief als advocaat. Nadat ik mij enkele jaren heb bekwaamd in diverse aspecten van de civiele praktijk heb ik nu resoluut gekozen voor mijn passie binnen het recht: het familiaal vermogensrecht.

Omdat deze blog nieuwsupdates wil aanbieden die verder reiken dan de civiele topics binnen het familiaal vermogensrecht heb ik ze ‘estate planning’ gedoopt. Deze term spreekt m.i. ook een breder publiek aan dan familiaal vermogensrecht. En laat dat (een breed publiek aanspreken) nu net het doel zijn van deze blog. Binnenkort zullen hier dagelijks nieuwsberichten gepubliceerd worden over zowel civielrechtelijke als fiscaalrechtelijke aspecten van estate planning.

Eindigen doe ik met deze oneliner:

“The less the rewards of wealth are associated with one’s own contribution, the better the case for taxing them. . . . . Inheritance remains one of the purest forms of ‘getting something for nothing.’”

– John A. Brittain

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *